Aviaajas

Tekster til Den nye Skriveskole … og hvad der ellers måtte komme

Uret tikker, hjertet banker og øjnene er noget så blå

51 kommentarer

(Opgave 3. Den Nye Skriveskole)

– Hallo, Mikkel her …

– Hej det er Lena …

– Øøøhh Lena?

– Ja Lena, come on skat, du har vel ikke glemt din vilde skolekæreste?

– LENA! Nej hvor fedt. Hej Lena … jamen altså … hej!

– He he så faldt tiøren. Hvordan har du det i dit liv?

– Jamen, jo altså, jeg har det da fint. Du ved … ikke så meget nyt der. Byen ligner sig selv. Man mødes i Brugsen, nu er det så SuperBrugsen, lørdag formiddag og hilser på dem, man dansede med på Fasanen fredag nat. Hvis man da kan kende dem … Hahaha … Jeg har det sgu godt! Hvad med dig?

– Tak jeg har det forrygende. Flyttede jo, som du ved, til Nørrebro lige efter gymnasiet og læser nu Humaniora på RUC.

– Wow, det lyder som noget, der lige passer dig. Du var jo lidt af en bogorm … haha, ja altså den smækreste bogorm, jeg nogen sinde har kendt.

– Hehe, tak-tak … men faktisk så ringer jeg for at høre, om du har lyst til at ses, bare sådan …?

– Tør jeg det … haha … ja selvfølgelig, det lyder fedt. Jeg skal tilfældigvis til København og lave noget strøm i næste uge … lad mig lige tjekke kalenderen …ooons …

– Altså, jeg vil meget hellere komme til dig. Jeg har sådan lyst til at genopleve min barndoms by. Du ved, gense … ja dig! Og så har jeg gang i et projekt, der handler om børn, det kunne være sjovt at undersøge … og måske en tyr på fasanen … hehe … eller bare en TUR på Fasanen og i Brugsen dag… undskyld SUPERBrugsen dagen efter … hehe …

– Ja, den er jeg med på!

– Har du en sofa jeg kan sove på … eller skal se om jeg kan finde … hov for resten, er du gift eller noget?

– Nej, og jeg har heller ingen kæreste for tiden … hvad med di….

– jamen, hvad siger du til på fredag allerede?

– kæft, jeg glæder mig. Du er SÅ velkommen!

Lige fra Lena hoppede ud af toget som den første den følgende fredag eftermiddag, havde han været solgt. Helt fanget ind af hendes blå øjne igen. HENDES duft, da de krammede uden at tøve. De gik hånd i hånd gennem stationsbygningens hal og hen til bilen. Med tommelfingeren kunne han mærke arret i hendes håndflade fra dengang, hun skvattede på diskoteket og skar sig på et glasskår, der lå på gulvet.

Det var så fedt. Straks på bølgelængde og fordybet i spændende samtaler. Tænk at det kunne være sådan. Han havde glemt, at tanker og ord kunne glide så let. At nogen lyttede og havde lyst til at forstå, hvad han følte, tænkte og mente om al muligt. At livet ikke kun var vekselstrøm, byggeplaner, urimelige frispark og ølmærker. Glæden i hver en celle da hun ved middagen i havestuen fastholdt hans blik og roste hans stadig gode fysiske form og hans sans for indretning. Hun havde sagt, at hun aldrig havde glemt hans kreativitet og evne til at få andre mennesker til at føle sig særlige, og godt tilpas. Så megen varme i de øjne. Hvorfor havde han ikke haft modet til at flytte med dengang … nåh jo, hun var jo …

– Mikkel … Mikkel … hallo jorden kalder Mikkel.

– øh ..

– hehe, … nej, spøg til side. Jeg har vist fedtet af på det, når du har spurgt til mit liv ud over RUC. Jeg har faktisk en rigtig sød kæreste … men det er helt ok, at jeg er her.

Det sugede fælt i maven.

– hvor skønt, selvfølgelig har du det!

Jep, så er det på plads … Fasanen?

De havde danset og drukket, grint og leget, talt og elsket. Hun havde igen og igen forsikret ham om, at det var helt ok med hendes kæreste i København. Han besluttede sig for ikke at spørge mere. Tænkte tanken, … men aldrig til ende. Siden var de mødtes ”i barndommens gade”, som hun finurligt kaldte det, ca. en gang om måneden i et halvt års tid.

Mikkel satte p-skiven og drønede, lidt forsinket, ud på perronen.

– Hallooeeh, Lena pustede ham i nakken … Der er nok én der er sent på den … og så lige i dag. Kom, der er en du skal møde. Jeg ville have ringet først … men … altså modet …

Blå øjne, røde pletter på kinderne, grøn frakke, lilla halstørklæde … blå øjne … kærlige …

– Mikkel! … … her er min kæreste Simone …

… Simone! Her er min kæreste ven Mikkel, som jeg har fortalt dig så meget om.

… Mikkel! … vi skal være forældre.

51 thoughts on “Uret tikker, hjertet banker og øjnene er noget så blå

 1. Hej Aviaaja
  Jeg forstod godt efterhånden forløbet i historien. Men jeg for håbløst vild i hvem der talte og hvor de var. Jeg regnede baglæns og prøvede at finde ud af det men opgav. Jeg havde glædet mig til at læse dig, det blev for tungt med at regne ud hvem der havde replikken. Endnu værre end at stave til dit navn, jeg ender altid med at snyde og kigge.
  De bedste hilsener
  jesper o

  Liked by 1 person

 2. Hej Aviaaja

  Jeg glemte at sige, at jeg synes at det er en supergod titel. 🙂
  Den passer perfekt til historien!

  Jeg måtte dog læse hele historien først, før jeg forstod alle de dobbelte betydninger af ordene i titlen. 🙂

  Venlig hilsen Søren

  Liked by 1 person

 3. Hej Aviaaja

  Ååh,, stakkels Mikkel. Han bliver ført rundt i manegen, uden at vide det.

  Jeg kan godt lide din historie.
  Du viser forførelsen fint. Måske den samme forførelse for anden gang?

  Det er et godt og realistiskt tvist, i den sidste sætning: de to skal have et barn sammen.
  Pigen afslører endda hele tre hemmeligheder: sin kvindelige kæreste, hendes skjulte motiv, og graviditeten.

  Det er en god slutning på historien.
  Gad vide hvad Mikkel vil sige til det?

  Jeg har et par smårettelser:
  – Det hedder: HumaniorA på RUC. (jeg er selv gammel RUC’er, hehe! 😉 )
  – Brugsen staves med stort (i andet tekstafsnit)
  -“Suget i maven røbede ham for SIG selv.” Der er noget i den sætning der lyder forkert.

  Jeg har lidt ondt af ham Mikkel. Men måske finder de ud af tingene, alle tre?

  Tak for en god og tankevækkende historie.

  De bedste hilsner
  Søren

  Liked by 1 person

  • Kære Søren
   Hvor er det dejligt med din medleven i teksten!
   Ja, gad vide, hvad han vil sige … jeg tror at han bliver en del af deres liv, når først skuffelsen over hendes svigt har lagt sig.
   Tak for at påpege de steder, jeg bør rette … jeg kigger straks på dem.
   Tusinde tak for dine gode ord!
   Kh Aviaaja

   Liked by 1 person

 4. … hej kære A, en god og interessant tekst, hen mod slutningen anede jeg hvor det bar hen ad, dels fordi hun vist mindst to gange i teksten forsikrer ham om at det er ‘ok med hendes kæresten’ OG selvfølgelig kom jeg på sporet på grund af selve opgaven 3 s formulering. Du skriver det godt god dialog, og god opsamling, så det er meget vellykket synes jeg. Jeg synes at jeg har læst en anden historie her i denne uge med samme pointe, men det der trick, forekommer sikkert også mere end en gang i vore dage. Flot historie og en yderst ‘lokkende’ overskrift’, kh Carlo Mihlo.

  Liked by 1 person

  • Kære CM
   Du har ret i, at en anden har skrevet en tekst med samme tema, i denne uge. Jeg kunne forestille mig, der havde været flere …
   Dine ord gør mig glad og særligt glad er jeg for, at du synes om overskriften! Selvfølgelig er jeg også glad for at sporene virker.
   Tak kære CM!
   Kh Aviaaja

   Like

 5. Kære Aviaaja
  Hun er godt nok lusket, hende Lena. Projekt med børn, det er da at gøre grin med ham den gode Mikkel. Men det krævede opgaven jo. Mikkel vidst godt, Lena var lesbisk, antyder du et sted. Så noget blåøjet er han også, eller hvorfor spørger han ikke til det? Dog må man sige, at selvom dette forekommer i virkeligheden, uden på forhånd at være aftalt, så er det vel så sjældent, at han ikke lige tror, at det skal gå ud over ham.
  Men det kræver en anden tone, en anden alvor imellem dem. Men så nedrig havde han vel ikke forestillet sig hans gamle kæreste kunne være, det forstår jeg godt. Og selvfølgelig er det tilrettelagt, så hun kommer en gang om måneden.
  Og tilsidst får han det serveret totalt uempatisk. Sikken da et overgreb. Håber han får lidt glæde af sit barn, trods alt.

  Jeg har lidt vanskeligt ved at finde ud af, hvor en situation holder op og en ny begynder. Primært fordi dine afsnit ikke er adskilt til sidst i hvert fald. Det ville hjælpe mig, hvis de fortællende afsnit/linier var i kursiv, så jeg ved,hvornår et nyt møde og en ny samtale begynder.

  Jeg undrer mig over, at hun ved, hvor han bor, altså i barndomsbyen, og han regner med, at hun ved det.

  Ellers synes jeg, at dine replikker meget fint afspejler begges personlighed, og det er ikke svært at skelne, hvem der taler, netop pga det forskellige sprog.

  Kh
  Marie

  Liked by 1 person

  • … og så kan jeg godt lide det der udtryk, at han laver strøm. Så du behøver ikke at beskrive at han er elektriker.

   Liked by 1 person

  • Kære Marie

   Tusinde tak for din grundighed med teksten. Det kan jeg virkelig bruge!
   Jeg prøver at kigge på det med afsnittene i teksten, ser om jeg kan undlade kursiv, og alligevel gøre springene tydeligere.
   Jeg gætter på, hun har slået ham op på krak eller lignende – har fundet hans telefonnummer og set, han stadig bor i deres fælles barndomsby. Hele den indledende dialog er en telefonsamtale …
   Denne sætning forstår jeg ikke “Men det kræver en anden tone, en anden alvor imellem dem. ” … hvis du har tid, vil jeg være glad, hvis du kan forklare mig 🙂

   Jeg synes jo også hun er rigtig tarvelig, hvis ikke jeg skulle have fulgt opgaven, ville jeg, som skrevet tidligere i kommentarerne, ladet ham vide … er ret sikker på, der var kommet et barn, som han havde sagt ja til, at være far til.

   Kh Aviaaja

   Like

   • Kære Aviaaja
    Jeg mener, at deres kommunikation er overfladisk, og at Mikkel selv er en del af den. Havde de kommunikeret bare lidt dybere, ville han måske have lugtet lunten, eller have fået noget at vide.

    Jo, jeg tænkte også, at hun havde fundet ham på Krak eller facebook, men han vidste jo også fra starten, at hun ikke var flyttet tilbage til byen.

    Det er tydeligt, at den første del er en telefonsamtale, det er anden del, det er sværere at finde ud af.

    Og, ja, opgaven kræver en nedrig handling. Desværre forekommer det også i virkeligheden.

    Det bliver helt sikkert svært for ham at samarbejde med sådan et svigt.

    Kh
    Marie

    Liked by 1 person

   • Kære Marie
    Tak for at komme igen!
    I mine tanker, bor han i en ret lille by – og hun fortæller ham i samtalen at hun bor på Nørrebro. Men det er jo ikke godt nok, hvis det kun er tydeligt i mit eget hoved.
    Det giver god mening med din uddybning 🙂
    Mange tak for din hjælp. Når jeg har plads og rum til det, vil jeg arbejde videre med teksten ud fra din kritik.
    Kh Aviaaja

    Like

 6. … Kære A, har læst , kommer tilbage med ord kh CM. 🙂

  Liked by 1 person

 7. Kære Aviaaja
  Skøn historie som vist ikke er så ualmindelig, selvom hun godt kunne have spurgt Mikkel, om han måske ville være far til hendes barn.
  Men selvfølgelig, hvis man ikke spørger får man ikke nej 🙂
  Tak for en dejlig historie med en meget overraskende udgang!
  Bedste hilsner fra Anne

  Liked by 1 person

  • Kære Anne
   Hvis man ikke spørger får man ikke; nej – sådan må hun have tænkt. Jeg synes også godt, hun kunne have spurgt Mikkel – lige bortset fra, at jeg så skulle vippe på stolen i forhold til opgaven 😉
   Tak for dejlige ord!
   Kh Aviaaja

   Liked by 1 person

 8. Hej Aviaajas.
  Velskrevet fortælling om det at blive forældre sammen 😉 Flot fortalt og gennemført hele vejen ned gennem teksten.
  Mikkel har ikke gennemskuet skoleveninden, men stillet sig gladelig til rådighed for at få god sex en gang om måneden. Han er lidt (sagt på jysk) naiv efter mine begreber ,og hvorfor bruger han ikke prævention, hvis han ikke vil løbe risikoen for at blive far?
  Nogle mænd har endnu ikke forstået, at i disse tider er der mange kvinder, som gerne tager en chance for at blive gravide. De kan forsørge barnet selv eller som her med en kvindelig partner. I dag føler kvinder ingen skam over at være gravide eller være mor uden en far til barnet.
  Tak for god læsning.
  kh Bente

  Like

 9. Hej Aaviaaja,

  en dejlig fantastisk og overraskende tekst. Flot udført hvor du forføre din læser for til sidst at afsløre en tredie mulighed.
  Jeg nød din tekst.

  De bedste hilsner

  Le©nius.

  Liked by 1 person

 10. Kære Aaviaaja.

  Nej nu kan jeg næsten ikke klare at læse om flere forviklinger. Hvor er det dog synd for den unge mand! Altså!!! Leg med følelser, det er hvad det er.

  Hvor har du skabt en medrivende og overraskende fortælling.

  🙂

  kh
  Lisbeth

  Liked by 1 person

  • Kære Lisbeth
   Nej, de er da også lige til at blive rundtosset af, alle de forviklinger : )
   Jeg synes nu han må tage lidt ansvar for at lade sig forføre, ham Mikkel. Det er tilladt at spørge. Men jo, hun går over kanten.
   Tusinde tak, ikke mindst for “medrivende”.
   Kh Aviaaja

   Liked by 1 person

 11. … glemte at rose dig for din titel 😀

  Liked by 1 person

 12. Kære Aviaaja
  Hehe, som du skriver mange gange 🙂 Jeg fattede tidligt mistanke pga. Projekt Børn, som vi så ikke hører mere om. Men nu er jeg altså også gået hen og er blevet en opmærksom læser de sidste par dage, fordi der er så mange finurlige tekster.
  Du laver en virkelig fin dialog. Man afbryder jo tit hinanden eller laver halvfærdige sætninger. Det kan jeg lære en hel del af, så tak for det.
  I det hele taget har du leveret en rigtig god og læseværdig tekst. Der er nogle småfejl undervej, fx. et manglende spørgsmålstegn her: ‘- He he så faldt tiøren. Hvordan har du det i dit liv’. Småtterier, I know.
  Tak for din tekst; den var i sandhed rigtig god!
  Bedste hilsner,
  Lise

  Liked by 1 person

  • Kære Lise
   Hehe … ja – ikke. Jeg prøver med de mange af dem, at fortælle hvordan jeg forestiller mig en telefonsamtale kan være – sådan præget af lidt generthed, når man ikke har talt sammen længe … Og så besluttede jeg mig for at hun måtte have; hehe og han; haha …
   Jeg går teksten igennem for småfejl – de skal da ikke være og irritere øjet.
   Dine rosende ord om dialogen gør mig stolt, tak Lise!
   Kh Aviaaja

   Like

 13. Hej Aaviaaja (håber jeg har fået alle a’erne med)

  Den havde jeg ikke set komme. Fantastisk forførelse hele vejen, super godt fortalt.

  Tak for god underholdning – og stort tillykke til de to kvinder, at de nu skal være forældre.

  Kh. Helle 🙂

  Liked by 1 person

  • Kære Helle
   Man går aldrig helt fejl hos mig, hvis man medbringe en håndfuld a’er, der kan drysses med rund hånd ; )
   Tusinde tak for dine gode ord til teksten – ja, jeg håber også de to kvinder er lykkelige … og at de får inddraget ham, når den første vrede får lagt sig.
   Kh Aviaaja

   Like

 14. Kære Aviaaja
  Øv, hvor er det ærgerligt og hvor er det en flot tekst. Du fremstiller de to så sympatiske, så den umodne måde de opfører sig på, bliver så meget mere ærgerlig. Nu er de havnet i en situation, der nærmest er uoprettelig i forhold til gensidig tillid. Jeg tror det må have gjort lidt ondt på dig at skrive den. Men det er jo netop ‘kanten’ i fortællingen der gør den til interessant og spændende læsning og ikke bare en feel good story.
  Jeg kan se, at du har rettet navnene, det var. En god idé 🙂

  Kh Livsglæde

  Liked by 1 person

 15. Hej Aaviaaja.

  Uh for pokker. Jeg havde tanken flygtigt i starten, men slog den fra mig igen, da intet i teksten hentydede åbenlyst til det. Og så … bam. Der kom motivationen. Og bagtankerne. Rigtig flot tekst.

  Mvh Uhrskov

  Liked by 1 person

 16. Hej Aaviaaja,
  Øv, jeg skal hele tiden kigge efter, hvordan det nu er, jeg skal skrive dit navn. Men du har forklaret mig ….
  Det er så det eneste, der er at sige “Øv” til, for hvor kan du bare skrive. Det hele, det kommer bare så fint og flot, replikkerne – nøjagtigt, så man kan høre dem. At det så er en superfin fortælling med så meget overraskelse og så gode påhit, det er så meget mere befordrende. Du har bare sans for at skrive og fortælle.
  Og så lagde du et “spor”, men det var jo ikke til at vide. Måske en “tyr” på Fasanen!
  Der er lige en ting, jeg faldt over. Det hvor tiden skiller: Siden var de mødtes i Bardommens gade – det kommer ligesom inde i handlingen Det er sagtens til at forstå, men man tror man læser i et kontinuerligt forløb – men er altså ovre i en anden etape.
  Det er nok bare mig.
  Kigger lige kommentarer – havde du kaldt dine hp’er Jesper og Ina!!
  Hilsen Ella

  Liked by 1 person

  • Kære Ella
   Du kan stave mit navn, lige som det falder dig for, så længe du sikrer dig, at det er hos mig, du sætter de flotte roser.
   Hvor gøre dine ord mig glad og stolt! Tusinde tak.
   Jeg kigger på den overgang og ser, om jeg kan gøre den bedre.
   Ja, tænk – jeg havde, uden at forholde mig, kaldt dem, Jesper og Ina til at begynde med …
   Kh Aviaaja

   Liked by 1 person

 17. Kære Aviaaja.
  Så det var det han skulle bruges til. Øv for en ufin fremgangsmåde. Tror det er det jeg hader ved historier om forførelse – at alle er så fulde af løgn. Tænk om hun havde spurgt om han ville være med til at være deleforælder på de betingelser? Han er jo et ejegodt menneske, måske havde han sagt ja, og hun havde haft sin selvrespekt i behold, havde også haft både hans og kærestens respekt. Og de kunne have fået en barn der kunne vokse op i ærlighed osv.
  Nå, sådan er det så. Du skriver jo forrygende igen. Du styrer læserens opmærksomhed, men holder Mikkel hen i uvidenhed. Stakkels misbrugte Mikkel.
  Flot tekst – igen,igen.
  kh dorte

  Liked by 1 person

  • Kære Dorte
   Gid de kunne have lavet en aftale om det fælles barn! Jeg havde faktisk tanken, for jeg tror, at han havde sagt ja. De holder jo oprigtigt af hinanden. Men så var historien jo faldet fra hinanden … sådan er temaet skruet sammen. Måske kan forførelse være uden løgn? Jeg kunne ikke finde en “model”, der opfyldte det kriterium.
   Men helt uvidende var Mikkel jo ikke – jo måske om hendes ønske om at blive gravid – men ikke om hendes seksualitet. Så måske kunne han have spurgt … det gjorde han ikke, for han ville hende jo gerne den ene gang om måneden ….

   Tak for din læsning og dine flotte ord til mig!
   Jeg har læst din skønne papegøje-tekst i nat, glæder mig til at genlæse og lægger nogle ord snart.
   Kh Aviaaja

   Liked by 1 person

 18. Ja jeg vil nu gerne være med i en af dine tekster Aviaja, Du skriver så blændende godt. Lynlæste og morede mig. Hun er lidt mere smart end de fleste kan godt spille rollen som kæreste en gang om måneden. Emnet er nærliggende i denne opgave. Ingen kritik overhovedet. Den bedste anbefaling fra mig er at jeg skynder mig at læse for at få mere med.
  hilsner Ina

  Liked by 1 person

 19. Kære Aviaaja
  Skøn historie. og flot skrevet 🙂

  Du får tegnet billedet af en forførerske helt klart. Hun fejer benene helt væk under ham. Jeg sidder og gætter på motivet undervejs og tænker, at det jo kan være penge til at financiere studiet. Han lyder jo til at være succesfuld.

  Så kommer sætningen “nåh jo, hun var jo …” Hun var jo hvad? Når ikke at tænke videre, fordi jeg er grebet af histoien. Hun var jo lesbisk, viser det sig. Fin overraskelse (skrivetekninsk) Knap så fint at blive indfanget i en plan, han ikke har sagt ja eller nej til 😦

  Du har en dejlig måde at gøre peronerne levende! Har lige genlæst for at kunne pege på hvoran: Det er via den direkte tale. Det behersker du virkelig godt. Prikkerne og grinene og ooons + afbrydelse. Det hele virker 🙂

  Tak for en god oplevelse
  Kh Jytte

  Liked by 2 people

 20. Flot tekst! Velskrevet. Og ups, kan se – som jeg også har skyndt mig at skrive til gruppen – at vi to har fuldstændig samme tema. Jeg havde altså ikke læst dit bidrag inden, så jeg sendte det ud alligevel 🙂 God weekend. Kh Maria

  Like

 21. Hi Aviaajas

  Det var jo noget af en historie – Jesper super optaget af Ina – vil ikke miste hende og accepterer hun har en kæreste i Kbh -og læseren og Jesper bliver forført til at tro, der er tale om en mandlig kæreste (traditionel tænkning). Så afsløres det så at ikke alene er han nu i “familie” med 2 kvinder, der er også et barn på vej – hans eget afkom.

  Det er en sød historie, hvor de forfører hinanden med hun skjuler noget. Godt skrevet.

  Tak for god læsning.

  kh
  Børge

  Like

  • Kære Børge
   Dine gode ord glæder mig, rigtig rigtig meget. Tak!
   Kh Aviaaja
   PS. Jeg har rettet navnene, kunne pludselig forestille mig, man kunne tro, jeg gik i Glenstrups fodspor og drev gæk med klassekammerater.

   Liked by 1 person

 22. Hej Aviaaja
  Helt forrygende. Du har rigtigt slået gækken løs. Hun er davist lidt beregnede, den Ina. Benytte sig af stakkels Jespers forelskelse. Hvad gør man ikke for at blive gravid, når man er lesbisk. Godt fundet på.
  Kh Anni

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s